Acid trax

Gegroet partypeople ! De zomer zit er weer op, gedaan met wekenlang feesten. Gedaan met feesten in openlucht, straatparades, beachparty’s en chillen in de zon. Maar dat betekend niet dat het feest stopt. Zoals steeds zal de doctor jullie trachten te begeleiden in de wild ride die het Belgische nachtleven is. Met reviews van de beste voorbij feestjes, previews voor de meest belovende komende party’s en tips om het allemaal te overleven.

Een nieuw jaar staat vaak bol van de goede voornemens. Do or don’t, maar begin niet met je dingen voor te nemen waar je je toch niet aan gaat houden. Om de zoveel tijd neem ik mij voor mijn druggebruik ernstig terug te schroeven. In een niet zo helder moment bezweer ik mezelf soms zelfs om helemaal te stoppen. Op zich misschien niet zo’n slechte zaak, maar wie z’n druggebruik ernstig neemt, weet dat stoppen een relatief begrip is. Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet verslaafd. Waar heb ik dat noch gehoord ? Nee, echt waar, dope blijft een recreatief gegeven voor mij. Maar om het zo te houden zijn periodes van onthouding onontbeerlijk.

Zo ben ik in augustus afgestapt van een zes maanden durende chemische onthouding en ik moet zeggen dat het me heeft deugd gedaan. If the drugs don’t work anymore, cut ‘em out. Als het kleine witte pilletje niet meer werkt kan je dubbel droppen of stoppen, ik heb voor dat laatste gekozen. Genoeg mensen die ik ken beginnen dan te experimenteren met drugcocktails (GHB, MDMA, coke, LSD, allemaal op één avond) of drijven de kwantiteit de hoogte in. Op zo’n moment kan je beter een simpele kosten-baten analyse maken: is de comedown de high nog wel waard ? Het kan geen kwaad het je zo nu en dan af te vragen.

Tot zover mijn wijze raad. Ondertussen zijn de chemicaliën weer een onderdeel van mijn vrijtijdsbesteding geworden. Echter geen five in one night meer voor mij: one little pill is all I need to fly all night. Met een beetje geluk kom je een ganse nacht door op beperkte midellen. Zoals de laatste Techno Nation. Alles was er om er een schitterend feest van de maken: de Silo, nog steeds mijn favoriete partyspot; een schitterende line-up met de créme der Belgische Techno en een crowd die zou feesten alsof het 2001 was. Veel VUB gezichten ook en niet enkel de BTS usual suspects en Redhead groupies. Over BTS gesproken: de eerst party in BSG is voor 30 oktober in samenwerking met VO, het wordt een resident night, wat betekend dat onder andere Steve a.k.a. Redhead het beste van zichzelf zal geven. Techno addicts houden trouwens ook best de vinyl releases in de gaten want Steve heeft weer een schitterende 12” klaar: The Lost Soul die ieder moment uit kan komen op Session.

Oktober betekend ook dat Kozzmozz jarig is en de zesde verjaardag was zeker een geslaagde editie. Behoorlijk moedig trouwens van Mozz en de zijnen om de capaciteit drastisch terug te schroeven. I Love Money zie ik zo snel nog niet het aantal tickets tot 6000 beperken. Het enige nadeel was wel dat het aantal bekende gezichten aan de lage kant was, terwijl Kozzmozz traditioneel de plaats is waar je uit het oog verloren partyfriends terug ziet. Spijtig ook dat de Tech-House niet in de heropende Blauwe Zaal zat. Niet de beste editie dus, maar zeker ook niet de slechtste. Fijn geëxperimenteerd met de LSD-MDMA combinatie die nacht, alhoewel ik niet helemaal gekregen heb wat ik verwachtte. Misschien toch beter het op enkel E te houden.

Niet enkel Acid in mijn hoofd trouwens, maar ook op het middenplein enkele schitterende acid trax gehoord. Wie 303 blieps wel weet te versmaden, moet op 2 november in ’t Kuipke zijn voor Retro-Acid. De Kozzmozz crew bewijst al vele jaren dat Acid nooit zal sterven. Op deze editie krijg je de vertrouwde line-up met Acid Junkies live, Mo&Benoeilie, Henk, Spacid en Kozz. Acieeed!

Nog een laatste tip voor alle psychonauten onder jullie die er aan denken LSD te proberen. In het verleden heb ik misschien nogal lichtvoetig gedaan over acid. Vergeet echter niet dat het je stevig in de kloten kan stampen als je niet uitkijkt (dat geld uiteraard ook voor meisjes). Mijn ervaring is dat vooral de laatste uren van je trip behoorlijk intens kunnen zijn, zeker als je moe bent en als er niemand in de buurt is. Als je wil beginnen experimenteren raad ik aan www.erowit.com eens te bezoeken. Om af te sluiten enkele woorden van Francis Ford Coppolla die erg toepasselijk zijn: “It’s a mixed bag. I have been taken to the absolute dephts of extreme terror, I’ve had my whole soul undermind by it. But on the other hand my experience has been about finding joy.”

Leave a Reply