La La Land

La la land is where I need to be. La la land is the place that sets me free. Af en toe wordt de gewone wereld te veel om te dragen en wordt het weer tijd naar la la land te ontsnappen. Niet dat je daarom altijd those litle pills nodig hebt. Een 10k soundsystem, een strobo en een hoop smiley faces kunnen voldoende zijn, zolang je maar de juiste atmosfeer en vooral de juiste muziek hebt.

Retro Acid was bijvoorbeeld een mooie manifestatie van La La Land: een bubbel vol happy people, smileys en acid blieps die een nacht vol houdt. Maar uiteindelijk spat de bubbel toch uiteen of verdwijnt ze in de koele ochtendlucht. Tenzij je een afterparty vindt en dan terug een party en dan weer naar een after… En zo kan je blijven doorgaan tot het verschil tussen dag en nacht vervaagd en tijd slecht een volledig abstract gegeven meer is. Uiteindelijk raken je hersenen zoek en is ook van je geld nog weinig te bespeuren. Om langere tijd in La La Land door te kunnen brengen heb je immers those little pills nodig en wat die met je hersencellen doen weet ondertussen iedereen.

Maar La La Land is ook te bereiken zonder magic pills. Je vliegt er misschien niet naartoe, maar met een beetje doorzettingsvermogen raak je er even goed. En mocht onderweg een vreemde je toch snoepjes aanbieden, onthoudt dan de wijze raad van moeder. Zeker in deze tijden van PMA, anthrax en waardeloze bollen is het geen goed idee je stuff te kopen van iemand die je niet kent. Spijtig genoeg volgt de doctor soms zijn eigen goede raad niet op en zit hij nu met een mooi roze fluorescerend pilletje dat echter geen enkel effect heeft op het centrale zenuwstelsel. Maar zoals gezegd, ook zonder magic pills raak je er wel, alhoewel een after er dan niet meer in zit en de reis naar huis een stuk moeilijker wordt.

Volgende afspraak in La La Land is voor 24 november, locatie is ditmaal de stad Groove, gelegen in een Brusselse Expo van snelle vierwielertjes. Alhoewel sommigen het anders zouden willen, de chemische snelweg is en blijft de snelste en gemakkelijkste route naar La La Land. Hoe je ook probeert, een dopevrij techno/house evenement organiseren is onmogelijk, wie denkt dat het wel kan leeft in La La Land. Dus in plaats van je druk te maken over wat de kids allemaal in hun kas slaan, kan je als organisator maar beter je geld tellen en gelukkig zijn.
Anderhalve week na Groovecity loopt de techno highway door de VUB campus richting BSG zaal. Tomaz zal de weg naar BTS vinden, evenals Marco Bailey, Belgische topDJ’s die gewoonlijk draaien voor crowds ter grootte van Groovecity en I Love Techno. Uiteraard zal ook Redhead de decks rocken net als de andere BTS techno resident Nemo. Een supervette party dus, 5 december in de BSG bunker. Wees er maar zeker van dat de doctor will be the one to party till the end.

Net zoals op alle BTS party’s dus en dit jaar zijn er reeds een paar heel goeie gepasseerd. De hiphop en jungle night in het KK was de uiterst geslaagde kick-off van het BTS jaar. Zoals de gewoonte geworden is als Break The Silence aan breakbeat science doet, kregen de aanwezigen een supervette breakdance demonstratie. Bovendien lag de mic het grootste deel van de avond open, zodat het verzamelde MC talent de crowd nog wat verder kon opzwepen. Eén van de hoogtepunten van de avond was ongetwijfeld Sake’s dubplate van Destiny’s Childs Survivor. Alleen spijtig dat de boys in blue besloten om de party om vijf uur stil te leggen.

Een week later was er de triple birthday party powered by BTS eveneens in ‘t KK. Deze keer geen b-boy of MC action, maar live zang en percussie. Speedy gaf zoals steeds het beste van zichzelf, evenals onze lokale conga squad. Spijtig dat de party niet lang duurde, tenzij je de erotica-tent-TD als excuus voor een afterparty wou gebruiken.

Fastforward naar een week verder en het is alweer BTS time in samenwerking met VO deze keer. De eerste echte BTS bash van het academiejaar was definitely een knaller met de BSG zaal vol jumping partypeople. Het vertrouwde recept van house, techno en drum&bass blijkt nog steeds te werken. Hail to the BTS crew! Binnenkort zou trouwens een nieuwe reeks mixtapes van de BTS residents verkrijgbaar moeten zijn. I’ll keep you posted on that.

Leave a Reply