Break beat science

Hopelijk hebben jullie allemaal veel eitjes gekregen van de paashaas. Maar niet vergeten dat je ze niet allemaal tegelijk mag opeten. Te veel is nooit goed. Ik herinner me nog vorig jaar op Kozzmozz, een vriend had er een stuk of vijf binnen, zag er echt niet goed uit. Onhoud dus : geniet, maar eet met mate ! Pasen betekend ook dat het tijd wordt om te beginnen blokken. Ieder weekend ook voor de verscheurende keuze staan : blokken of feesten ? Mijn ervaring is dat je sterk moet zijn en weerstaan. Er is een tijd van party’s en er is een tijd van cursussen. Maar genoeg wijze raad van papa Psylo, let’s return to our regular program.

Door de met rasse schreden naderende examens ligt ook de VUB underground voor enkele maanden stil. Gelukkig is Break The Silence er uit gegaan met een knal van jewelste. Eerst waren er de dirty streat beats van da Riot Squad en een week later de closing party, juist voor de paasvakantie, in het Kultuur Kaffee. De mensen die bang zijn voor Cold Turkey kan ik echter gerust stellen : mijn supersonische oor heeft ergens opgevangen dat BTS mogelijk een eindejaars party doet in het KK. I’ll keep you informed on that.

Maar eerst even terug naar 22 maart. Na vele jaren haast uitsluitend techno te doen, heeft BTS dit jaar uitgepakt met een iets meer eclectische muziekkeuze. Uiteraard was er de (lichtjes fantastische) Zync label night voor de hardcore techno fans: harder, faster, better. De BTS resident nights waren dan weer een mix van house, techno en drum&bass, voor elk wat wils dus. En als laatste party in de BSG bunker : hiphop en jungle. Toch een beetje een gewaagde keuze om hiphop de doen, voor zover ik weet was dit de eerste keer dat er gerapt werd in de bunker. Maar het was een denderend succes.

Recto Verso had duidelijk een hele crew mee, want de jongens konden op veel enthousiasme rekenen. Een beetje spijtig dat er niet meer mensen van de open mike hebben geprofiteerd, de twee onbekenden die dat wel deden, lieten een prima indruk na. Het was trouwens een van deze nobele onbekenden die de crowd in beweging hield tot de Killa Tactics gearriveerd en ingeplugd waren. Prima party hiphop, gespiked met hier en daar wat ragga. Zelfs degenen die geen zin hadden om hun booty te shaken, werden geëntertaind, door een viertal B-boys met enkele zwaartekracht tartende moves. Hiermee ware trouwens de vier pijlers van de hiphop vertegenwoordigd, want tegen de bar kon je een voor de gelegenheid (in fluo) gesprayde graf ontdekken.

Het hoogtepunt van de avond waren echter Dysfunkshunal and Damented van de Riot Squad, beter gekend als Killa Tactics. Deze four deck turntablism wizards hebben al op tal van championships jury’s geïmponeerd met hun kunnen. En Break The Silence bracht ze voor u naar de BSG. Zeg maar braaf danku tegen meneer BTS. De Tactics bewezen immers dat ze al die prijzen wel degelijk verdiend hebben en bliezen het dak van de BSG met hun scratch en beatjugle kunsten.

De jungle headz moesten wel even geduld hebben eer ze hun zin kregen, maar het wachten werd beloond door Wontime, eveneens van de Leuvense Riot Squad, die de vele wachtenden onderhield met hardcore jungle. Geen versus tegen System-D echter, maar dat zal weinigen gestoord hebben. Doordat de Killa’s nogal wat tijd nodig hadden eer ze konden beginnen, was het programma naar achter verschoven en kon DJ Nyx spijtig genoeg niet aantreden. Woodcarver sloot naar goede traditie de avond af met een big bad boom.

Een week later was de BTS squad weer paraat, maar dan in het KK. Een samenvatting ga ik hier niet geven, maar het was de moeite. Hopelijk komt er, na de examen nog een laatste BTS party voor dit jaar. Wie zich de eindejaarsparty van vorig jaar herinnert, weten dat het de beste party van het jaar was. Back to da old school, met retro trax all nigh, waaronder zelfs The sound of C en Technotronic. Dit jaar misschien meer van dat, maar dan in het KK. Tot dan en remember: voorzichtig met de eitjes.

Leave a Reply